Sivut

torstai 24. tammikuuta 2013

Heijastelua

Jotta tämä blogini ei nyt aivan muuttuisi vaaleanpunaiseksi hyvinvointiblogiksi niin kirjoitetaas välillä vähän pahoinvointiasiaa. Joten uudet lukijat (ja vanhatkin), älkää kauhistuko! Tykkään tarkastella välillä maailmaa hieman sarkastisesta näkokulmasta ja vetää negatiiviset ilmaisut ihan kunnolla yli. Silleen että naurattaa.

Ainoa hiekanjyvänen mun pakaroiden välissä tällä hetkellä on opiskelu. Mun opiskelumotivaation voi tiivistää kahteen sanaan: EI PYSTY. Ei millään. Vaikka kuinka yritän ja olisi mielenkiintoinen kurssi (harvemmin on), niin en vaan saa kaivettua mun tehokasta opiskelijaa sisältäni. Elän nyt fitnesskuplassani, ja olenkin priorisoinut asiat tärkeysjärjestykseen: kisarojekti numero UNO, kaikki muut tulee sen jälkeen. Hoidan toki kaikki kouluhommat mitkä pitääkin, en todellakaan halua jättää kursseja rästiin. 

Reipas koululainen

Tänään aamulla bussissa sanoin koulukaverille että mulla aina välillä tulee sellasia hetkiä kun tuntuu että hei koulu on kivaa, mut se kestää maksimissaan vartin ja sitten se menikin ohi... Yksi syy tähän suureen motivaationpuutteeseen on haista paska- kurssit ja -tehtävät ja moniammatillisuus. MONIAMMATILLISUUS. Tsiisus. Asia josta on yritetty meidän koulussa tehdä ihan tosissaan taidetta. Mietitään siellä neljä tuntia yhdessä sosionomien kanssa että minkälainen on perhe? Siinä voi olla lapsia tai sitte voi olla että ei oo lapsia. AIJAA! Ei mulla ainakaa ammattikorkeakouluopiskelijana ollu vielä hajuu että minkälainen perhe on. Tähän ko. kurssiin liittyi myös hauska yksilötehtävä. Päiväkirja. No senhän mä osaan! Pidänhän tässäkin eräänlaista päiväkirjaa. Mutta että reflektiopäiväkirja. Mitä ihmettä toi heijastelu oikeen meinaa? Päiväkirjaa piti siis kirjoittaa siitä miten toimimme ryhmässä, mitä opin jne. Oliskohan nyt vielä voinu keksimällä keksiä jonkun tehtävänä tohon kurssiin... Ajan, joka käytettiin näihin erityisen tärkeisiin asioihin, olisi voinut käyttää vaikka anatomian kertaukseen. Ei olis ollut kellekään pahitteeksi. Kiitos ja anteeksi.

Luonnonvalo tuli niin kivasti että pakko oli kuvata. Reidet, kuoriutukaa!

Sitten päivän epistolaan. Jalkareeni. Tänään tein sellasen musta tuntuu- treenin, eli poikkesin ohjelmasta. En ookaan varmaan puoleentoistavuoteen tehnyt takakyykkyä. Päätinkin aloittaa sillä. Tekniikan kanssa sai vähän hakea aluksi, oon tottunut tekemään etukyykkyä niin olin auttamatta liian pystyssä aluksi. Kyllä se lähti kulkemaan, ja huomenna on varmaan paikat aika kipeenä. Sissyt perään. Tein tokana liikkeenä pitkästä aikaa jalkaprässiä kapealla asennolla. Oli niin rankka reeni kyllä taas että. Ja hyvä. Voi tulla melkoset domssit kun tuli pikkusen uudenlaista rasitusta. Kuvaaja tuli vähän myöhemmin salille niin kyykkäilyt oli jo suoritettu.

Ilme kai kertoo että höpöä teki
Treenaminen on iloinen asia!

Tiistaina oli vielä kevennetty rintatreeni, ja eilen pääsin takaisin kovan treenin makuun. Siinä leuanvetoa tehdessäni mietin että meneeköhän tää nyt perille. Tokavikaa selkäliikettä tehdessäni oli latsit jo ihan loppu joten pähkäilin siinä että 1+2 = 4, joten onhan se mennyt. Hauiksia tein vaihteeksi taljassa ja siinä saa kyllä ihan mielettömän tuntuman. Opin vasta varmaan viime kesänä tekemään jalkojennostot penkillä ihan puhtaasti vatsalihaksilla. Silloin tajusin et se on ihan oikeesti rankka liike! Ei niitä oikeesti jaksa tehdä päättymätöntä sarjaa jos osaa tehdä sen oikein. Nyt on kyllä vatsat kipeet taas.

Pulloveria taljassa
Eli oliskohan oikea nimi alaspainallus

Hauiskääntöä vaihteeksi taljassa
.
Selkä on kehittynyt mulla suhteessa varmaan kaikkein eniten tässä ajassa. Jos vertaa esimerkiksi olkapäihin. Fysiikan erityisiä kehittämiskohteita on turha märehtiä tässä vaiheessa, kun kisoihin on 11 viikkoa aikaa. Silti tiedostan ne, ja aionkin sitten kisojen jälkeen takoa niihin lihaa oikein urakalla. Otan ihan asiakseni tehtailla itselleni leveän selän ja kunnon muhkeat olkapäät. Jalkoja unohtamatta, mutta niihin ei välttämättä tähän hätään nyt aivan kauheasti filettä tarvii, että pysyy fysiikka balanssissa. Tottahan toki niissäkin on aina kehitettävää. Ja vaikka opiskelu ei maistu, niin kaikki muu maistuu ja hemmetin hyvälle maistuukin!

Ei tällä saluunan ovea viä tukita, mutta lähtökuopissahan tässä vasta ollaan. 
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Hyvin menee mutta menköön! :)

17 kommenttia:

 1. HERRANJUMALA TUOTA SUN KUNTOA!!! Huh, oot kyllä niin kovassa tikissä että oksat pois :)
  Tossa opiskeluasiassa mulla on vielä niiiin tuoreet muistot, kun opiskelin sairaanhoitajaksi.. suurin osa siitä koulutuksesta oli just tollasta bullshitiä millä ei tee yhtään mitään. Pari hassua anatomiankurssia, yksi minikurssi lääkeaineoppia... :D Ihan hullua puuhaa.
  Ittellä on kyllä kanssa semmoset silmälaput silmillä, ei paljon muuta niiden läpi näy kun treenit ja ruuat, kaikki muu lakkaa koko ajan vähemmän kiinnostamasta :P Mutta sehän on ihan luonnollista, on tää vaan sen verran kokonaisvaltaista ja omistautumista vaativaa hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kiitos tosi tosi paljon :) <3 Oon ihan hämmentynyt näistä teidän kommenteista!
   Se on hyvä että osaa kanavoida energiansa nyt siihen mikä on oikeesti tärkeetä, ja vielä tärkeämpää on se että osaa olla stressaamatta siitä kaikesta muusta mikä jää tekemättä! Saatan imuroida kerran kuussa kotona (toivottavasti äiti ei lue tätä) :D Kamalaa mut se ei vaan nyt haittaa mua yhtään.
   Voisin jauhaa tosta koulusta vaikka vuoden, osa kursseista on vaan niin jäätävää p**kaa! :D

   Poista
  2. Joo, mäkin potkin likaisia vaatteita lattialta vaan tieltä pois, villakoirat viihtyy nurkissa ja astiakeot tiskipöydillä :D ihan hirveetä oikeesti, mutta sitä vaan ei jaksa nyt niin välittää.. Hirmusti tsemppiä koulun kanssa! Se on niin realiteeteista vieraantunutta hommaa siellä, mut yritä jaksaa, sitte kun on paperit kourassa niin voi vihdoin keskittyä siihen olennaiseen, työ opettaa :)

   Poista
 2. Wohhhooo miten tiukassa tikissä sää oot! Haha tämmöönen maallikko ei hiffaa, mistä kohti voi enää kiristää. Jos londaan sulle höttöö iteltäni, ni sit ehkä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa, ihana olet :) Jaloista jaloista, siellä sitä vielä on ;D

   Poista
 3. Haha, toi kurssien tyhjänpäiväisyys vaivaa kokemuksesta myös muita aloja. Suorastaan surullista miten paljon turhaa paskaa tulee koulun tunkea ihmisten suusta alas..

  Edellä mainitut kehut kovasta kunnosta ei myöskään ole tuulesta temmattuja. Aivan jäätävässä tikissä olet. Iso käsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, emme siis ole ainoita. Koulutuksen vois ilman noita turhanpäiväisyyksiä tiivistää puoleentoista vuoteen.
   Kiitos tuhannesti!!! :)

   Poista
 4. Voin samaistua! AMK:n opinnot on niin hienoja paperilla, että niissä hienoissa sanoissa ei ole mitään yhteistä työelämässä tarvittavan teoriatiedon tarpeen kanssa! Nim. Motivaatio-pula täälläkin!

  Oot kyl niin hullussa tikkarissa! :) Mieletöntä duunii oot tehny!

  Ps. Onko käytössäsi hormonaalista ehkäisyä? / Miten nais-asiat on dietillä menny? Onko kroppa ihmeissään matalista rasvoista?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WORD. Paperilla on niin hienoja opintokokonaisuuksia että! Mut se millä tavalla ne kurssit käydään onkin aika paljon opettajista kiinni, ja täytyy sanoa että meidän koulussa puolet on ihan kujalla...
   Kiitos paljon, töitä onkin tehty niin maan perusteellisesti! :) Hienoa, että kovan työn ja omistautumisen tulokset näkyy.
   Ei ole enää käytössä, lopetin pillereiden popsimisen reilu vuosi sitten. Naisten päivät lienee jääneet pois, ainakin edellisistä on jo reilusti aikaa. Muuten voin oikeinkin hyvin, rasvat oli 13,6% inbodyn mukaan tossa viikko takaperin. En ainakaan oo huomannut mitään erityistä tai normaalista poikkeavaa vielä! :) Paitsi, iho ei rasvoitu kasvoista ollenkaan samalla tavalla kuin ennen!

   Poista
 5. Oot paras <3 t. Se koulukaveri bussista

  VastaaPoista
 6. Moi! Sulla on kyllä upee vartalo! ;) hyvä peppu!

  VastaaPoista

HYMYILE! Koska olet upea :)