Sivut

maanantai 5. elokuuta 2013

Perse edellä suklaapuuhun

Koskahan mä oikeen hyväksyn, että ruoanlaitto (poislukien perus riisinkeitto, jauhelihan paistaminen, munien keittäminen jne) ja minkään valtakunnan leipominen ei oo mun pala kakkua? Uuden, lähes Master Chef-tasoisen artikkelisarjan, Marin keittiössä ensimmäinen osa ei oikeen ottanut tulta alleen odotetulla tavalla... Nimittäin päätin vihdosta viimein kaivaa essun kaapista ja pistää oikeen raakasuklaata tulemaan, kun ainekset tähän leikkiin on odottaneet kaapissa jo pari kuukautta. Hommasin itselleni silikonisen konvehtimuotin, sydämenmuotoisia förstås. Hykertelin oikeen että nii on nättiä ja hyvä tulee, kyllähän mä tiedän miten tää homma hoidetaan! Joo no eihän se mitään tähtitiedettä ookaan heittää rasvat sulamaan vesihauteeseen, ja sekottaa sinne kaakaojauhetta, piparminttuöljyä, vähän suolaa, agavesiirappia ja sattumia. Eihän? Jengi saa sen kuulostaan niin helpolta; "joo heittelin siitä ihan MuTu:lla vaan vähän sitä ja tota ja JEEEZ ikinä tullu nii hyvää!"

Ennen suklaaepisodia... :D
Hienoja suklaita tiedossa!

Ainekset tähän herkkuun oli siis kookosöljy 60g, kaakaovoi 60g, kaakaojauhe 60g, agavesiirappi 2rkl, piparminttuöljy vasemman olan yli heitettynä silmämääräisesti n. 5 tippaa, himalajan ruususuola "hyppysellinen" ja sattumiksi heitin sekaan villimustikoita 40g (halo? villimustikka? :D). Kaakaovoi täytyy raastaa, ja mulla oli tähän hommaan ihan maailman hyvä vekotin! Nimittäin Tupperwaren raastinmylly. Ai miten kätevä! Kookosöljyn mittasin suoraan kattilan kerrososaan, ja nakkasin raastetun kaakaovoin sekaan. Meni joku 5min kun ne oli täysin sulat, ja sekottelin sinne sekaan sitten kaakaojauheen, suolan, öljyn, siirapin ja mustikat. Eka huti tuli tässä, kun tökkäsin mustikat sinne suklaamassan sekaan. Joku fiksu olis ehkä saattanut keksiä laittaa ne mustikat suoraan sinne muottiin, koska nehän jäi sinne kattilan pohjalle kaataessa... Toinen ohisyöttö oli mulla toi suolan käyttö. Mitä hittoa on hyppysellinen?! Mulla meni vähän reilu, ehkä. Agavesiirappia ja piparminttuöljyäkin olis voinu olla enemmän, parempi onni ensi kerralla! No strike nro 3 tuli sit siinä vaiheessa, ku päätin kaivella niitä mustikoita kattilasta sinne muottiin, ja tasailla sitä suklaamassaa. Ei varmaan tarvita insinööriä tajuamaan että jos sitä nostaa toisesta päästä, niin toisesta päästä se saattaa valua pöydälle. Siinä mä sitten, muotti yltäpäältä ja pöytä lainehtien yritin kaapia lusikalla massaa takaisin siihen muottiin... Olisin ottanu kuvan, jos ei olis ollu kädet ihan ruskeena. Tästä kommelluksesta selvittyäni, sain sen vihdoin lautaselle, ja jääkaappiin jähmettymään. Loppu hyvin kaikki hyvin, makukin ihan siedettävä. Tarjosin toki luomustani ylpeänä muillekin, äiti tykkäs (?) ja sanoi että ei ollenkaa karvasta ja isoveli meinas oksentaa. Kumpi valehtelee?! :D

Öljyä, multa löytyy myös appelsiinia
.

.
.

Mylly
Vilken aparat!

Ja näi hienoa tulee
Hulluja mustikoita

Oon mä tätä ennenki syönyt, ja "tehnyt", käytännössä ollut vaan siis valmistuksen valvomisesta vastaava taho. Mut tyylilleni uskollisena meen perse edellä puuhun, ja sit kokeillaan viisastuneena uudelleen. Eli seuraavalla kerralla enemmän makeutta, vähän vähemmän suolaa, muutenki kaikkia aineksia 20g vähemmän, ja ehkä öljyn ja voin suhdetta vois vähän muuttaa. Mustikat/gojimarjat/mulperit suoraan muottiin pari kpl per konvehti, ja tarkkana sen kaatamisen kanssa. Chocolaterie de Mari palaa vielä.

Tässä valmis taidonnäyte

Treenirintamalle ja selkämälle kuuluu hyvää (tietty, kuinkas muutenkaan), enkkoja paukuteltiin taas ja vedin ehkä kovimman ja hirveimmän jalkareenin naismuistiin. HYISSS... En muista, koska olisin viimeks ollu niin hapoilla, ja hajalla seuraavat sanosinko neljä päivää. Aattelin vähän muokata jalkareeniä, ja päivän sana oli selkeesti maitohappo! Mutta, nyt pääsi zeropointit testiin, ja eihän tässä mitään mullistavia eroja huomattu, mut olisko ehkä vähän paremmin tullu happea lihaksille? +12 sarjoilla mentiin, alottelin 5x smithkyykky/sissykyykky superilla, sissyt siis kuolemaan asti. Vähä leveetä prässiä, bulgarialaista smithissä, lantionnostoja, ojennuksia, koukistuksia... Sommoroo!! Sama setti tällä viikolla :D

Sanoks joku soija?!

Perjantain selkä-olkapää

On ne koivetkin ihan siedettävässä kunnossa
Jei mikä pumppi oli

Tais tehota myös ojentajiin
:P


Oon käyttänyt zeropointeja kävellessä ja pyöräillessä, ja kyllä musta tuntuu et niistä jotaki hyötyä on. Pohkeet tuntuu ihan erilaisilta, ei sellasilta raskailta ollenkaan. Penikatkaan ei oo vaivannu reippaasti kävellessä, mistä lie sitten johtuu. Mutta käyttöön jää!

Muuten viime viiko nyt meni aikalailla samaa rataa kun kaikki muutkin viikot; töissä, salilla, kotona, Nastolassa. Kotona oon joko keittiössä tekemässä ruokaa ja pakkaamassa eväitä, tai pesemässä pyykkiä, pakkaamassa seuraavan päivän treenikamoja tms. Treenipäivinä ei yleensä tv:tä paljon tuu katsottua, joten paikkasin asiaa viikonloppuna. Pyöräilin perjantaina treenin ja työmatkapyöräilyn päälle Nastolaan reilut 20km yökyläilemään. Sieltä sitten lauantaina aamupäivästä käsitreenille, hyvä 17km alkulämmittely. Reenin jälkeen sit kotiin, ja päätin et en lähde kotoa enää mihinkään. Noo illalla kun alkoi väsymys vähän helpottaa niin olihan mun pakko käydä musaa kuunnellen tunnin kävelylenkillä, kun oli nii törkeen hieno ilma etten voinu olla sisällä.

Lauantain kävelyltä tulossa 
Aika rento viikonloppu oli ilman minkäänlaista erityistä ohjelmaa, ja kyllä vaan sielu lepää kun saa välillä olla illan ihan itsekseen omien ajatustensa (jos niitä sattuu siunaantumaan) kanssa. Parasta on kävelylenkki ilta-auringossa musaa fiilistellen. Välillä aikaa vähä itellee eiks vaan?

Mitäs teille ihanat lukijat kuuluu? Ootteko nauttineet kesästä? :) Mukavaa viikkoa kaikille tasapuolisesti! 

2 kommenttia:

  1. Hahah hyvät kommentit! "Ei ollenkaa karvasta" öööö mistähän sulle tollanen "kehu" tuli mieleen, ois voinu kysyä :D Tosi nättejä ovat kuitenkin! :) Tarvis itekin kokeilla joskus!

    VastaaPoista

HYMYILE! Koska olet upea :)