Sivut

maanantai 26. elokuuta 2013

Tässäkö tää nyt oli?

11 viikkoa kesätöitä takana, viimeinen viikko edessä. Näköjään viimeaikaiset postaukset alkaneet kaikki ajankulun päivittelyllä, mutta en voi vieläkään käsittää miten nopeasti aika kuluu. Ja ehkä siksikin, että harmittaa kyllä kovasti kun työt loppuu, vastahan tässä on alkuun päästy. Juuri kun on päässyt vauhtiin ja pystyy jo itsenäisesti hoitamaan suurimman osan asioista; sopimaan kotikäynnit, tekemään ne, hoitamaan niistä seuraavat jatkotoimenpiteet ym, niin sitten se lysti loppuu. Mut niin se vaan menee. Kaikki on varmaan kuulleet sanonnan "nothing lasts forever". Olisin mielelläni "ei mitään", jos se kerran kestää ikuisuuden!

Mites mun aamukiharat? :D Voi luonnonkäkkärä...

Fiiliksiä elämäni parhaimman rintatreenin jälkeen

No treeniasiaa. Huhheijaa sanos Marsis! Rauta nöyrtyköön edessäni. Tai sitten ei, mut ainaki heiluttelin itselleni vallan päätähuimaavia painojan viime viikolla. Ja sekös on merkki siitä, että huipulla ollaan, ja sieltä ei oo suunta kuin alaspäin, senhän tietää kaikki. Siksi tänään alkaakin kevennetty viikko (taas, plaah). Oon useasti kirjoittanut että 'enkat paukkui' tms, mutta nehän ei varsinaisesti kerro teille yhtään mitään. Henkilökohtaisesti inhoan painoilla brassaillua, koska sehän ei lähtökohtaisesti tarkoita yhtään mitään, jos joku kirjoittaa että "tänää hauBerii jumankauta 30kg kässäreillä!!!11!!!". Aion nyt kuitenkin vähän valottaa teille että minkälaisilla painoilla sitä oikein jumpataan, ennätyspainot kiinostaa aina, ainakin mua.

Jalkareenin jälkeen venyttelyä
It'll hurt they said... But it'll help they said...

Viime viikolla siis räkkivedossa ennätys, nelonen 102,5kg:lla. Olisi mennyt enemmänkin, mulla vaan on se ongelma että välillä 'pelkään' isoja rautoja. Tyhmää, koska mulla näyttäs olevan noissa moninivelliikkeissä enemmän voimaa kuin mitä pää kestää. Räkkiveto on siis maastavedon loppuojennus, jossa eliminoidaan lähes kokonaan jaloilla tehtävä työ. Vedän tankoa tuosta polvilumpioiden kohdalta. Tiistaina tein tähänastisen elämäni kovimman ja parhaimman rintatreenin. Oon saanut rintaan voimaa kisan jälkeen tosi paljon, vaikkakin rinta mulla on edelleen heikoin. Oon vasta nyt oppinut kunnolla tekemään töitä rintalihaksilla, ja sen kyllä huomaa. Penkissä meni 45kg 7 toistoa. Vinopenkissä tein nelosen 17,5 kg käsipainoilla. Keskiviikon jalkatreeni oli huima. Smithkyykyssä kirjottelen painot itselleni ylös siihen tyyliin että lasken tangon painoksi 20kg, vaikkei se ehkä ihan sitä painakaan. 70kg, 16 toistoa, sissyt superina perään. 2,5kg pudotuksilla, viisi supersettiä. SJMV:tä tein 70kg kolme sarjaa. Lyhyempää sarjaa, alle 10 toistoa. Perjantaina pystypunnerrusta 16kg käsipainoilla meni omilla 6. Teen laajalla liikeradalla kaikki liikkeet. Uudelta valmentajaltakin tuli palautetta että treenitekniikkani ovat poikkeuksellisen hyvät ja puhtaat :) Käsiinkin on tullut voimaa ihan villinä.

Vielä on kesäkuntoa jäljellä :D
Käsitreenin jäljiltä joku hauiskin siellä...

Lauantaina oltiin komeemman puoliskon lähisukua tapaamassa Hämeenlinnassa. Ja olikin hauska päivä! Ensin syötiin golfkentän lounaskahvilassa todella hyvää kotiruokaa; kanaa, riisiä, hyvää leipää, lohikeittoa ja salaattia. Siitä lähdettiin meille varatulla bussilla kiertelemään Hämeenlinnaa ja yksi sukulaisista toimi matkanjohtajana ja selosti paikallisia ihmetyksiä. Sitten oli vuorossa minigolf-turnee, ja mun golffaustaidot alko sujua vasta aikalailla viimesillä radoilla. Kyllähän sinne aina pari joulurataa mahtui mukaan, joista selvisin kahdella lyönnillä, ja yhdessä oli hole in one jo niin likellä että sydän meinasi pysähtyä! Lopuksi käytiin vielä torin kupeessa kahvilla. Sattuipa vielä aivan loistava kelikin! Mä oon edelleen todella huono kuvaamaan mitään tapahtumia, ja siks mulla ei tästäkään päivästä oo ainuttakaan kuvaa. 

Eilen oli oikein kunnon urheilu/touhuilupäivä nimittäin tein käsitreenin, pyöräilin kaksi kertaa keskustaan ja takaisin, ja kävin viettämässä äiti-poika aikaa Niilon kanssa lenkkeilyn merkeissä. Kotona sitten ympäröin itseni minigrip-pusseilla ja pakkasin viikon lisäravinteet. Ensi lauantaina on lähden viikoksi Jyväskylään, joten pussitin aamupuuron herat/lesitiinit, palkkarit, latarit ja treenin ajaksi aminohapot pusseihin. Tuli semmonen kevyt 23 pussia. Mitäpä sitä ei rakkaan harrastuksena vuoksi tekisi! Viherjauheiden osalta on vielä harkinnassa jaksanko niitä pussittaa, mut kai ne nyt menee tähän samaan konkurssiin. Pakataan ny kunnolla ku alotettiin! Niin, ja pilleritkin on dosetissa, joten jos ei näillä pärjää, niin sit ollaan pärjäämättä :D Mamma oli laittanut kalaa ja kanttarellisoosia, ja hain vielä kaupasta jälkkäriksi Ingmanin mutakakkujäätelöä. NAMS!

Pari jauhopussii... Tulli saattais ihmetellä :D
Kevyen selkäjumpan jälkeen

Kai tohon pakaraan vähän jätskii mahtuu?
Alan jo iteki hajoilla noille jaloille... :D

Nyt päikkäreille ja sitten palauttavalle kävelylenkille! Ihanaa elokuun viimeistä viikkoa!! :) 

maanantai 19. elokuuta 2013

Sama tavoite, eri kuviot

Kaksi viikkoa kesätöitä jäljellä. Mitässs... Aika menee nopeesti kun on mukavaa ja sitä rataa, mut ei tämän kesän nyt näin äkkiä pitänyt mennä?! Koulua ei pahemmin ole enää jäljellä, siis lähiopetusta. Syyskuun alkupuolella aloitan vielä viiden viikon harjoittelun. Narikkahommatkin jatkuu syyskuussa.

Meidän tiiminvetäjän huone, ihan paras tyyppi!


Perus työvuoro narikassa

Nyt puhaltaa valmennusrintamalla täysin uudet tuulet. Valmentaja siis vaihtui, enkä sitä sen enempää tässä spekuloi. Tähän ei liity erimielisyyksiä, tai muutakaan draamaa, puhtaasti elämän- ja työntilanteen muuttumissyistä johtuva tilanne. Uusi valmentaja on kiikarissa, ja tiiviimpää yhteistyötä aloitellaan keväämmällä kun kisadietti alkaisi olla ajankohtainen. Tapasin hänet perjantaina, ja vaikuttaa erittäin lupaavalta. Mikä parasta, hän asuu myös Lahdessa, joten yhteistyö olisi siltäkin osin helppoa. Sovimme, että pidämme yhteyttä tässä kuntotsekkauksien muodossa, ja palaveerataan tietyin väliajoin että pysytään molemmat juonessa mukana. Vaikka motivaation kanssa ei ole missään kohtaa ollut ongelmia, niin nyt sitä on ainakin tuplaten viimekatsaukseen verrattuna. Ja tavoite edelleen sama, ensi syksyn sm-karsinnat ja sitä kautta paikka sm-kisoihin.Viikonloppu oli isosti ihana! On tankattu (lue: mässätty), treenattu (aivan törky käsijumppa!), löhötty (niin että perse puutu), käyty Jyväskylässä (jee!); siis ihan parasta aikaa. Lauantaina käytiin aamusella kisapuistossa stiigailemassa kesälajien kuninkaan, eli Mölkyn MM-kisoja, jonka jälkeen salille tumppujumppaa. Pulkannaruissa alkoi hetkellisesti jo näkyä jotakin lihasta muistuttavaa muotoa, mutta onneksi oli palautusjuoma messissä niin saatiin palautettua tilanne aloituspisteeseen! Illemmalla haettiin rullakebabit ja muita herkkuja. Itse ahtasin kitusiini kebabin lisäksi (joka oli niiiin hyvvööö!!) yhden levyn suklaata, pussin tupla minibiteja, ja parit pakastekorvapuustit. NAMS ja MUMS! Ihme kyllä, sunnuntaiaamuna ei ollut mikään kummoinen turvotus, mikä on oikeasti aika merkillistä!

Namiii, meni suoraan käsiin!

Sunnuntaina sitten lähdettiin aamusta Jyväskylään. Mr. kävi hakemassa itselleen vähän mustetta ihoon ja me lähdettiin Sannin kanssa vähän kylille! Kierreltiin siinä parit kaupat, käytiin vaihtamassa lenkkivermeet päälle ja lähdettiin reippailemaan kävelylenkille. Juotiin vielä kahvit ja sitten lähdettiinkin ajelemaan kotiin päin. Ilta meni kokkaillessa, ja täytyy sanoo että onhan siinä hommaa kun oikeen ryhtyy; kuoria, pilkkoa ja paistaa (onneks uunissa) bataatit neljäksi päiväksi, keittää iso satsi riisiä, paistaa jauheliha, sulattaa kasvikset kattilassa, pakata lisäravinteet ja eväät seuraavalle päivälle, keittää iltapalaksi kanamunat. Keittiössä kuluu aika monta tuntia viikossa, mutta voin kyllä hymyssä suin myöntää että vaikka välillä se vähän nakertaa niin worth every minute!! Eväät on liian tärkeät että jättäisin ne tekemättä, mä tingin sitten vähän välillä yöunista vaikka sekään ei oo hyvä... :D Tosin pyrin ennakoimaan menemisiä sen mukaan et jos ruokaa pitää tehdä, niin sitten varaan siihen yleensä aikaa, tai tulen aikaisemmin kotiin illalla. Arkipäivisin tää ei oo mikään ongelma, kun illat oon yleensä muutenkin vaan kotosalla.

Automatkan maskotti
Tänään pukkas selkäreenissä räkkiveto enkkaa, ja muutenkin oli oikein onnistunut treeni. Huomenna rintaa ja olkapäitä!

Onnellinen treenaaja
Paksuutta metsästämässä

Parasta viikkoa kaikille!!!

maanantai 12. elokuuta 2013

Massahommia ja pehvakuvia

Maanantai... Eikä mulla oo mitään asiaa! En oo tehny viime viikolla mitään kummallista, ollu töissä, treenannu ja ihmetelly elämää. Kesätöitä on jäljellä enää kolme viikkoa. Tää kesä on mennyt niin nopeasti!! Ihan huomaamatta. Kesäkuussa ajattelin että onpas pitkä aika olla 12 viikkoa töissä, ja muutenkin, syksy on niin kaukana. Vaan eipäs ole enää! Sain vihdosta viimein teetettyä salin respaan kuvan kisoista, ja voi mille paikalle se pääsi! Siinä se on tyrkyllä tiskillä, melkonen kunnianosoitus ja tunnustus tälläselle pienelle urheilijalle! Kiitos Maken fitness centerille kaikesta tähänastisesta tuesta, ja kiitos myös siitä, että saan edelleen olla tukemanne urheilija.

Yks päivä töihin lähdössä, ilme lavastettu 

It's a womans job!! Kotikäynnille mars!
Lounastauolla 

Paraatipaikalla!

Mistä tulikin mieleeni, että se olis pauttiarallaa vuosi ja olisi tarkotus nousta uudemman kerran kisalauteille. Pattiahan tässä taotaan minkä ehditään, ja onhan sitä saatu jo jotakin pientä aikaan. Hidasta on lihashommat. Painopäivitystä sen verran, et kymppi kisapainoon alkaa olla aika konkreettista. Joudun ehkä syömään sanani, kun muistan että taisin sanoa sen olevan yläraja... Noo vieköön mörökölli tai ei, ja vaikka +10kg kuulostaa ehkä vähän pahalta, niin peili kertoo paremmin! Vai mitäs mieltä olette kuvista?

Tuli vähän hiki jalkareenissä

.
n. +10kg

Käsireenille
Tuplat

Offseason persikkaa

Tää on nyt vaihteeksi laatuaan tynkäpäivitys, koska kuuppa on ihan tyhjä. Mites teillä? Pakottaako järki päätä? Täällä ei ainakaan! :D

maanantai 5. elokuuta 2013

Perse edellä suklaapuuhun

Koskahan mä oikeen hyväksyn, että ruoanlaitto (poislukien perus riisinkeitto, jauhelihan paistaminen, munien keittäminen jne) ja minkään valtakunnan leipominen ei oo mun pala kakkua? Uuden, lähes Master Chef-tasoisen artikkelisarjan, Marin keittiössä ensimmäinen osa ei oikeen ottanut tulta alleen odotetulla tavalla... Nimittäin päätin vihdosta viimein kaivaa essun kaapista ja pistää oikeen raakasuklaata tulemaan, kun ainekset tähän leikkiin on odottaneet kaapissa jo pari kuukautta. Hommasin itselleni silikonisen konvehtimuotin, sydämenmuotoisia förstås. Hykertelin oikeen että nii on nättiä ja hyvä tulee, kyllähän mä tiedän miten tää homma hoidetaan! Joo no eihän se mitään tähtitiedettä ookaan heittää rasvat sulamaan vesihauteeseen, ja sekottaa sinne kaakaojauhetta, piparminttuöljyä, vähän suolaa, agavesiirappia ja sattumia. Eihän? Jengi saa sen kuulostaan niin helpolta; "joo heittelin siitä ihan MuTu:lla vaan vähän sitä ja tota ja JEEEZ ikinä tullu nii hyvää!"

Ennen suklaaepisodia... :D
Hienoja suklaita tiedossa!

Ainekset tähän herkkuun oli siis kookosöljy 60g, kaakaovoi 60g, kaakaojauhe 60g, agavesiirappi 2rkl, piparminttuöljy vasemman olan yli heitettynä silmämääräisesti n. 5 tippaa, himalajan ruususuola "hyppysellinen" ja sattumiksi heitin sekaan villimustikoita 40g (halo? villimustikka? :D). Kaakaovoi täytyy raastaa, ja mulla oli tähän hommaan ihan maailman hyvä vekotin! Nimittäin Tupperwaren raastinmylly. Ai miten kätevä! Kookosöljyn mittasin suoraan kattilan kerrososaan, ja nakkasin raastetun kaakaovoin sekaan. Meni joku 5min kun ne oli täysin sulat, ja sekottelin sinne sekaan sitten kaakaojauheen, suolan, öljyn, siirapin ja mustikat. Eka huti tuli tässä, kun tökkäsin mustikat sinne suklaamassan sekaan. Joku fiksu olis ehkä saattanut keksiä laittaa ne mustikat suoraan sinne muottiin, koska nehän jäi sinne kattilan pohjalle kaataessa... Toinen ohisyöttö oli mulla toi suolan käyttö. Mitä hittoa on hyppysellinen?! Mulla meni vähän reilu, ehkä. Agavesiirappia ja piparminttuöljyäkin olis voinu olla enemmän, parempi onni ensi kerralla! No strike nro 3 tuli sit siinä vaiheessa, ku päätin kaivella niitä mustikoita kattilasta sinne muottiin, ja tasailla sitä suklaamassaa. Ei varmaan tarvita insinööriä tajuamaan että jos sitä nostaa toisesta päästä, niin toisesta päästä se saattaa valua pöydälle. Siinä mä sitten, muotti yltäpäältä ja pöytä lainehtien yritin kaapia lusikalla massaa takaisin siihen muottiin... Olisin ottanu kuvan, jos ei olis ollu kädet ihan ruskeena. Tästä kommelluksesta selvittyäni, sain sen vihdoin lautaselle, ja jääkaappiin jähmettymään. Loppu hyvin kaikki hyvin, makukin ihan siedettävä. Tarjosin toki luomustani ylpeänä muillekin, äiti tykkäs (?) ja sanoi että ei ollenkaa karvasta ja isoveli meinas oksentaa. Kumpi valehtelee?! :D

Öljyä, multa löytyy myös appelsiinia
.

.
.

Mylly
Vilken aparat!

Ja näi hienoa tulee
Hulluja mustikoita

Oon mä tätä ennenki syönyt, ja "tehnyt", käytännössä ollut vaan siis valmistuksen valvomisesta vastaava taho. Mut tyylilleni uskollisena meen perse edellä puuhun, ja sit kokeillaan viisastuneena uudelleen. Eli seuraavalla kerralla enemmän makeutta, vähän vähemmän suolaa, muutenki kaikkia aineksia 20g vähemmän, ja ehkä öljyn ja voin suhdetta vois vähän muuttaa. Mustikat/gojimarjat/mulperit suoraan muottiin pari kpl per konvehti, ja tarkkana sen kaatamisen kanssa. Chocolaterie de Mari palaa vielä.

Tässä valmis taidonnäyte

Treenirintamalle ja selkämälle kuuluu hyvää (tietty, kuinkas muutenkaan), enkkoja paukuteltiin taas ja vedin ehkä kovimman ja hirveimmän jalkareenin naismuistiin. HYISSS... En muista, koska olisin viimeks ollu niin hapoilla, ja hajalla seuraavat sanosinko neljä päivää. Aattelin vähän muokata jalkareeniä, ja päivän sana oli selkeesti maitohappo! Mutta, nyt pääsi zeropointit testiin, ja eihän tässä mitään mullistavia eroja huomattu, mut olisko ehkä vähän paremmin tullu happea lihaksille? +12 sarjoilla mentiin, alottelin 5x smithkyykky/sissykyykky superilla, sissyt siis kuolemaan asti. Vähä leveetä prässiä, bulgarialaista smithissä, lantionnostoja, ojennuksia, koukistuksia... Sommoroo!! Sama setti tällä viikolla :D

Sanoks joku soija?!

Perjantain selkä-olkapää

On ne koivetkin ihan siedettävässä kunnossa
Jei mikä pumppi oli

Tais tehota myös ojentajiin
:P


Oon käyttänyt zeropointeja kävellessä ja pyöräillessä, ja kyllä musta tuntuu et niistä jotaki hyötyä on. Pohkeet tuntuu ihan erilaisilta, ei sellasilta raskailta ollenkaan. Penikatkaan ei oo vaivannu reippaasti kävellessä, mistä lie sitten johtuu. Mutta käyttöön jää!

Muuten viime viiko nyt meni aikalailla samaa rataa kun kaikki muutkin viikot; töissä, salilla, kotona, Nastolassa. Kotona oon joko keittiössä tekemässä ruokaa ja pakkaamassa eväitä, tai pesemässä pyykkiä, pakkaamassa seuraavan päivän treenikamoja tms. Treenipäivinä ei yleensä tv:tä paljon tuu katsottua, joten paikkasin asiaa viikonloppuna. Pyöräilin perjantaina treenin ja työmatkapyöräilyn päälle Nastolaan reilut 20km yökyläilemään. Sieltä sitten lauantaina aamupäivästä käsitreenille, hyvä 17km alkulämmittely. Reenin jälkeen sit kotiin, ja päätin et en lähde kotoa enää mihinkään. Noo illalla kun alkoi väsymys vähän helpottaa niin olihan mun pakko käydä musaa kuunnellen tunnin kävelylenkillä, kun oli nii törkeen hieno ilma etten voinu olla sisällä.

Lauantain kävelyltä tulossa 
Aika rento viikonloppu oli ilman minkäänlaista erityistä ohjelmaa, ja kyllä vaan sielu lepää kun saa välillä olla illan ihan itsekseen omien ajatustensa (jos niitä sattuu siunaantumaan) kanssa. Parasta on kävelylenkki ilta-auringossa musaa fiilistellen. Välillä aikaa vähä itellee eiks vaan?

Mitäs teille ihanat lukijat kuuluu? Ootteko nauttineet kesästä? :) Mukavaa viikkoa kaikille tasapuolisesti!